Ит Лидери

Технологичният център Комерцбанк София разработва приложения за 11 милиона клиенти на банката

Владимир Владков

Технологичният център Комерцбанк София отбелязва първата си година в България. За тези 12 месеца българското технологично подразделение на германската банка е привлякло ИТ експерти, които са се включили в процеса по дигитализация на цялостната банкова структура на Commerzbank - институция с над 150-годишна история. Процесът по дигитализация е започнал преди няколко години, когато Commerzbank започва да реорганизира дейността си в клъстери, като стремежът на банката е да се превърне в модерна дигитална компания.

Задачата на екипа на компанията в България е да разработва и управлява приложенията, чрез които ще се обслужват 11 милиона частни клиенти и малки фирми, както и 30 000 групи от корпоративни клиента в Германия.
"Откриването на офиса в България е част от дългосрочната стратегия на Commerzbank за дигитализация и преобразуване на банковите ѝ операции в цял свят. Промените и настъпилата криза вследствие на пандемията от COVID-19 не спират този процес. Напротив, те показват, че решението ни да се насочим към дигитализация е било правилно. Вярваме, че сме направили правилния избор да обособим технологичен център в България, тъй като тук намираме както благоприятна бизнес среда, така и висококвалифицирани специалисти, които да се заемат с много отговорната задача да "рестартират" една международна банка", посочва Маркус Крьогер, управител на Технологичен център Комерцбанк София.

Маркус Крьогер, управител на Технологичен център Комерцбанк София.

Маркус Крьогер, управител на Технологичен център Комерцбанк София.


Новият офис на компанията в Бизнес парк София е с площ от 3515 кв.м. на два етажа. Той ще приеме разрастващия се екип на технологичния център.

Илияна Търнина, директор "Човешки ресурси" в Технологичен център Комерцбанк София.

Илияна Търнина, директор "Човешки ресурси" в Технологичен център Комерцбанк София.


"За една година над 150 експерти от различни националности , включително от България, Италия, Турция, Молдова, Северна Македония и Куба, ни се довериха. 30 на сто от екипа са жени. Обособени са 20 технологични отдела. В момента отворените позиции са над 150. Търсим хора с различни профили - например Java и React, но също така и ABAP, Murex, webMethods и др. За нас e важно не само екипът да се разраства, но най-вече да създадем среда, в която нашите колеги да обменят опит, идеи и знания, както и да надграждат професионалните си компетенции", допълва Илияна Търнина, директор "Човешки ресурси" в Технологичен център Комерцбанк София.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X